Identiteit
In het onderwijs op onze scholen is ieder kind welkom. Wij werken samen met onze partners aan Passend Onderwijs voor ieder kind binnen Arnhem of Renkum. Een moderne school is de samenleving in het klein: gekenmerkt door diversiteit. Op onze scholen denken en werken wij vanuit deze diversiteit en ondersteunen wij het unieke karakter van ieder kind op elke school. Al onze leerkrachten en medewerkers maken elke dag mogelijk dat ieder kind tot bloei komt. Intelligentie kent vele uitingsvormen en het is onze taak een kind in staat te stellen die tot ontwikkeling te laten komen.
Bij vrijheid en ruimte horen grenzen. Immers, zonder grenzen geen ruimte.
Op school mag je zijn wie je bent, maar dat betekent niet dat je zomaar mag doen wat je wilt. De school is een plek die fysieke veiligheid biedt en waar de geestelijke vrijheid wordt beschermd. Een kind dat van jongs af aan leert omgaan met verschillen, zal zich later ook thuis voelen in onze pluriforme samenleving. Omdat hij geleerd heeft zich te verplaatsen in verschillende gezichtspunten: samen leren, samen werken en samen leven.


Onderwijscommunity in Arnhem en Renkum
Flores Onderwijs maakt zich met 34 scholen en een stafbureau sterk voor gelijke kansen voor ieder kind in Arnhem en omgeving. We werken zoveel mogelijk samen. Met elkaar, met kinderen en ouders/verzorgers, onderwijs- en maatschappelijke partners. Samen creëren we een omgeving waarin leren en ontwikkelen voorop staat: in het klaslokaal én daarbuiten.
Samen verantwoordelijk
Flores bereidt kinderen voor op een persoonlijke toekomst in een snel veranderende maatschappij. Naast kennis en wijsheid vraagt dit van ons dat we wendbaar en weerbaar zijn. Iedereen in ons systeem speelt zijn eigen rol hierin: ouders/verzorgers, leerkrachten en directeuren, staf en partners.
Onze scholen werken samen met kinderopvang en voortgezet onderwijs om de leerlijn voor kinderen goed af te kunnen stemmen. Wij zien onze scholen als een professionele leergemeenschap (PLG), waarbij ieder team gezamenlijk verantwoordelijk is voor alle kinderen. Samen ontwikkelen we ons onderwijs vanuit een gemeenschappelijke visie op leren, organiseren en veranderen. Dat zie je ook op schoolniveau: collega's observeren elkaar in de klas en geven elkaar feedback. Ouders/verzorgers spelen een belangrijke rol in het samenbrengen van kennis over het onderwijs en het kind. Leerkrachten geven kinderen een stem, laten hen eigen leerdoelen opstellen en stimuleren hen om aan te geven waar zij hulp of ondersteuning nodig hebben binnen onze scholen.